Wie wij zijn


 

Over Elly

 

Ik ben Elly van Triest, nu 42 jaar ik ben de trotse moeder van Myrthe Thymen en Jytske en mag daarnaast ook nog bonusmoeder zijn van Ferry en Jarno.

Ik haal heel veel vreugde uit mijn gezin, ben graag creatief bezig maar ook zijn de tuin/moestuin en onze dieren mijn grote hobby’s.

Ik vind het heerlijk om mensen om mij heen te hebben en samen van alles te ondernemen/ bezig te zijn.

Belangrijkste in het leven vind ik dat iedereen zichzelf kan en mag zijn en dat er respect is voor elkaar.

 


Het ontstaan van Bij Ons Thuis

 

Dochter Myrthe is te vroeg en te klein geboren, en kreeg twee keer een herseninfarct, later zou blijken wat daarvan de restverschijnselen zouden zijn...

Ik was nog werkzaam met mensen met een verstandelijke beperking maar dit was niet meer te combineren met het opgroeien van Myrthe. Tot Myrthe 10 jaar was heb ik thuis de moeder/taxi/pedagoog en therapeut mogen zijn.

In die jaren bleek al dat het erg moeilijk was om telkens de juiste behandeling, benadering en plek te vinden voor Myrthe.

Zij viel en valt in mijn ogen in de “vergeten” groep mensen van onze samenleving.

 

Toen zij 10 jaar was ben ik op verschillende plekken werkzaam geweest, van thuiszorg, begeleid wonen tot op het laatst als zzp’er in de PGB zorg, van begeleiden van ouderen tot NAH. Overal loop je tegen dezelfde pijnpunten aan…Tijdgebrek, onpersoonlijk en vooral het niet luisteren naar de mensen waar je voor mag zorgen of begeleiden, ook het niet gehoord worden is wat mij het meest pijn deed als zorgverlener.

Het is alleen zo lastig om in je eentje een verandering te kunnen maken, dat lukt 1 op 1 maar niet in de grote instellingen/instanties.

 

Ondertussen werd mijn dochter 17 jaar en zijn we van de ene dagbesteding naar de andere gehopt.

Overal was er wel iets waardoor zij niet kon functioneren, bv: verkeerde doelgroep, te grootschalig, te veel prikkels, het niet gehoord worden, enz….

Met als gevolg dat zij telkens met een burn-out thuiskwam en we weer de nodige tijd nodig hadden om tot zichzelf te komen en zich weer te kunnen ontwikkelen tot een mooi zelfstandig mens!

 

Toen was ik als moeder zijnde het zat! Ik wilde een plek voor mijn dochter waar zij zichzelf mag zijn en gehoord wordt op een fijne plek… niet te vinden hier in de nabije omgeving. Ik hoorde van andere ouders dezelfde geluiden en mede door mijn pedagogische en zorg achtergrond werd het plan geboren om zelf een fijne, veilige dagbesteding te starten voor deze “vergeten doelgroep” waar de leden van Bij Ons Thuis, zich ook echt thuis mogen voelen en zichzelf mogen zijn!

Van "net niet" naar "helemaal wel"!

 

Nb. Myrthe heeft een verstandelijke en lichamelijke beperking, MCCD, ADHD, OCD en epilepsie

Thymen heeft PDD-NOS en ADHD.

Waar we voor staan


Bij Ons Thuis biedt maatwerk dagbesteding aan doordat bij de aanmelding gevraagd wordt om favoriete activiteiten, en een uitgebreide vragenlijst met bijzonderheden zodat hier goed op aangesloten kan worden.

Als lid van Bij Ons thuis zijn er legio mogelijkheden: creativiteit, koken en bakken, in de moestuin helpen om onze eigen producten te laten groeien die we natuurlijk weer gebruiken in onze keuken, we hebben een grote tuinkas en kippen, konijnen, honden en een grote tuin met een vijver vol met vissen. In de tuin is het in de zomer heerlijk en van alles te doen, te denken aan schommelen, tafeltennis en bij de dieren zijn en ontspannen, bij mooi weer bijvoorbeeld heerlijk buiten lunchen.

 

Dit alles zonder druk en met de nodige regelmaat, elke dag zullen we 's morgens bespreken wat er die dag gaat gebeuren.

Wij streven naar een gevoel van:

-veilig thuis zijn

-jezelf mogen zijn en ontwikkelen

-je gehoord voelen.

Een plek waar je gezien wordt! En heb je behoefte aan een knuffel naast de complimenten die ik graag uitdeel mag dat natuurlijk ook! Als je maar het gevoel mag krijgen dat je ertoe doet om wie je bent!

 

Wil je graag een plek als Lid van Bij Ons Thuis? Je bent na een kennismakingsgesprek altijd welkom om bij ons mee te kijken.

 

Bij Ons Thuis is een kleinschalige dagbesteding. Bij nieuwe aanmeldingen wordt gekeken naar de groepsdynamica, waarbij we het gevoel van het een hecht “gezin” kunnen zijn belangrijk vinden.

 

Bij Ons Thuis is er voor jongvolwassenen en volwassenen die een fijne en veilige plek voor dagbesteding nodig hebben en:

- Leden met niet aangeboren hersenletsel (NAH)

- Leden met een licht verstandelijke beperking

- Leden met een licht lichamelijke beperking (wij zijn nog niet rolstoelvriendelijk ingericht)

- Leden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt

- Als je vertrouwen hebt, hoef je niet de hele trap te zien om de eerste stap te zetten -